Vedonlyönti

Urheiluveikkauksella ja vedonlyönnillä tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja ennustaa tietyn tapahtuman lopputulosta asettamalla sille jonkin panoksen. Uhkapeleistä puhuttaessa vedonlyönti, kuten pokerikin, voidaan luokitella taitopelien joukkoon. Toisin sanoen osaava pelaaja voi pitkässä juoksussa voittaa vedonlyönnistä.

Harrastuksena vedonlyönti on luultavasti yhtä vanha kuin se vanhin ammatti ja etenkin nykypäivänä kaikkine live- ja mobiilihöysteineen se tuo mukavan jännitysmomentin pelien seuraamiseen.

Lyö vetoa netissä


Urheiluvedonlyönti on viimeisen 10 vuoden aikana siirtynyt yhä enemmän internetiin. Ulkomaiset vedonlyöntisivustot tarjoavat kotimaista vaihtoehtoa paremmat kertoimet ja julkaisevat enemmän kohteita päivää kohden.

Parhaat vedonlyöntisivustot palvelevat sinua tämän lisäksi suomen kielellä ja näillä sivustoilla asioiminen on tehty helpoksi.


Sivusto

Bonus

Koodi

Avaa tili

1. Betsafe - Lue arvostelu 50€ ilmaisveto Ei bonuskoodia Avaa tili
2. Expekt  - Lue arvostelu 50€ riskitön veto
ilman kierrätysvaatimuksia
Ei bonuskoodia Avaa tili
3. Veikkaushuone - Lue arvostelu 100%/100€ VEIKKAUSHUONE100 Avaa tili
4. Vikibet - Lue arvostelu 100%/100€ bonus Ei bonuskoodia Avaa tili
5. Guts - Lue arvostelu 100%/100€ SPORT Avaa tili
6. Nordicbet - Lue arvostelu 50€ ilmaisveto Ei bonuskoodia Avaa tili
7. 24hBet - Lue arvostelu 100%/50€ SUOMI100 Avaa tili
8. Unibet - Lue arvostelu 100%/100€
+ 10€ ilmainen mobiiliveto
Ei bonuskoodia Avaa tili
9. LeoVegas - Lue arvostelu 100%/50€ bonus Ei bonuskoodia Avaa tili
10. Bet365 - Lue arvostelu 100%/100€ Pelitilisi kautta Avaa tili
11. Bethard - Lue arvostelu 100% / 100€ Ei bonuskoodia Avaa tili
12. NetBet - Lue arvostelu 50%/50€ + 10€ ilmainen mobiiliveto WELCOME50 Avaa tili
13. Betsson - Lue arvostelu 100%/100€ Ei bonuskoodia Avaa tili
14. Betway - Lue arvostelu 100%/100€ Ei bonuskoodia Avaa tiliYläpuolella näet listaamiamme luotettavia vedonlyöntisivustoja . Nämä kaikki ovat toimineet alalla pitkään ja ne tarjoavat hyviä vedonlyöntibonuksia urheiluvedonlyöntiin.

Voittava vedonlyönti


Vedonlyönti voidaan nähdä pelinä, jossa kaksi pelin osapuolta, vedonlyöjä ja vedonvälittäjä, pelaavat toisiaan vastaan. Vedonvälittäjä asettaa oman kertoimensa tietylle tapahtumalle, esimerkiksi jalkapallo-ottelun lopputulokselle, jonka jälkeen vedonlyöjä päättää oman panoksensa suuruuden tai jättää vedon kokonaan välistä.

Vedonvälittäjän asettamat vedonlyöntikertoimet perustuvat välittäjän todennäköisyyslaskelmiin tapahtuman lopputuloksesta ja ne on aina asetettu niin, että välittäjällä on vedossa voittomarginaali.

Pelaaja saavuttaa edun mikäli vedonvälittäjä arvioi tapahtuman todennäköisyyden virheellisesti ja asettaa tapahtumalle suuremman kertoimen mitä sille kuuluisi. Vedonlyöntikielellä ilmaistuna kyseessä on ylikerroin, joka pitkässä juoksussa palauttaa pelaajalle enemmän kuin tapahtumalle asetetun panoksen.

Etu voidaan saavuttaa esimerkiksi siten, että 1) vedonlyöjä erikoistuu yhteen lajiin ja kerää näin enemmän informaatiota tästä lajista kuin vedonvälittäjä.

2) vedonvälittäjät myös asettavat kertoimia päiviä varsinaista tapahtumaa aikaisemmin ja annettujen kertoimien jälkeen on tapahtunut jotakin mikä oleellisesti vaikuttaa tapahtuman lopputulokseen ja näin nostaa jo annetun kertoimen ylikertoimeksi.

3) vedonvälittäjä myös huomioi kertoimissaan oman riskinsä sekä suuren yleisön käyttäytymisen. Suuri yleisö veikkaa yleensä suurten suosikkien puolesta, jolloin on järkevää sekä pienentää suosikin kerrointa että nostaa altavastaajan kerrointa. Tällöin altavastaajan kerroin voi nousta ylikertoimeksi.

Voittava vedonlyönti perustuu todennäköisyyksien ja rajakerrointen laskentaan, joita sitten verrataan vedonvälittäjien kertoimiin. Mikäli vedonlyöjä löytää markkinoilta omaa rajakerrointaan suuremman kertoimen on kyseessä ylikerroin.

Tapahtuman pelattavuus voidaan nähdä myös sen odotusarvosta, joka lasketaan kaavalla todennäköisyys*kerroin. Mikäli odotusarvo on yli 1, on kerroin ylikerroin.

Panostaminen ja kassanhallinta


Panostaminen ja kassanhallinta ovat tärkeitä osa-alueita voittavassa vedonlyönnissä. Pelaajan tulee asettaa panoskokonsa tapahtumalle niin että se ottaa huomioon vedonlyöntikassan suuruuden sekä tapahtuman kertoimen ja todennäköisyyden.

Näin a) vältytään riskeeraamasta liian suurta osaa pelikassasta yhteen tapahtumaan b) kohdistetaan enemmän panoksia suuremman odotusarvon ja suuremman todennäköisyyden omaviin kohteisiin.

Vedonlyöntibonukset


Vedonlyöntibonukset jaetaan yleensä kahteen kategoriaan: ilmaisvetoihin ja talletusbonuksiin ja ne ovat varsinkin vasta-alkajille hyvä keino hankkia lisää pelirahaa.

Ilmaisvetobonus tarjotaan sinulle yleensä tilinteon jälkeen ja voit käyttää sen ensimmäisen vedon yhteydessä. Lyöt ensimmäinen vetosi normaalisti ja mikäli vetosi voittaa saat kertoimen mukaisesti voittoja. Mikäli häviät vedon, pelitiliäsi ei veloiteta. Ilmaisvedolla et siis voi hävitä - vain voittaa.

Talletusbonus tarjotaan yleensä ensimmäisen talletuksesi yhteydessä ja se lisää pelirahaa talletuksesi päälle. Esimerkiksi 100% talletusbonus tuplaa 50€ talletuksesi, jonka jälkeen sinulla on 100€ pelirahaa käytössäsi.

Vedonlyöntiä harrastaessa on syytä muistaa, ettei moni pelaajista voita rahaa pitkällä aikavälillä. Muista siis pelata vastuullisesti ja tarkkailla pelikäyttäytymistäsi. Fiksusti pelattuna vedonlyönti on nimittäin erittäin mukavaa puuhaa.