Tasoitusveto

Tasoitusveto tarkoittaa vetoa, jossa toiselle joukkueelle tai pelaajalle annetaan etulyöntiasema ennen pelin alkua.

Tasoitusvedoista on kaksi erilaista versiota: asian handicap eli aasialainen tasoitusveto ja eurooppalainen tasoitusveto.

Asian handicap eli aasialainen tasoitusveto


Asian Handicap eli aasialainen tasoitusveto on vedonlyöntitermi, jota käytetään kuvaamaan tasoitusvedonlyöntiä muun muassa jalkapallossa ja jääkiekossa. Tasoitukset vaihtelevat tyypillisesti neljäsosa-maalista (-0,25) useaan maaliin (+2,5).

Termi on nimetty Asian Handicapiksi sen itämaisen alkuperän takia. Aasialaiset tasoitusvedot ovatkin saavuttaneet paljon suosiota viime vuosina ja niitä löydät tänä päivänä jokaisen vedonlyöntisivuston kohdelistalta.

Valitse parhaat vedonlyöntibonukset aasialaisiin tasoitusvetoihin:

Sivusto

Bonus

Koodi

Avaa tili

1. Betsafe - Lue arvostelu 50€ ilmaisveto Ei bonuskoodia Avaa tili
2. Expekt  - Lue arvostelu 50€ riskitön veto
ilman kierrätysvaatimuksia
Ei bonuskoodia Avaa tili
3. Veikkaushuone - Lue arvostelu 100%/100€ VEIKKAUSHUONE100 Avaa tili
4. Vikibet - Lue arvostelu 100%/100€ bonus Ei bonuskoodia Avaa tili
5. Guts - Lue arvostelu 100%/100€ SPORT Avaa tili
6. Nordicbet - Lue arvostelu 50€ ilmaisveto Ei bonuskoodia Avaa tili
7. 24hBet - Lue arvostelu 100%/50€ SUOMI100 Avaa tili
8. Unibet - Lue arvostelu 100%/100€
+ 10€ ilmainen mobiiliveto
Ei bonuskoodia Avaa tili
9. LeoVegas - Lue arvostelu 100%/50€ bonus Ei bonuskoodia Avaa tili
10. Bet365 - Lue arvostelu 100%/100€ Pelitilisi kautta Avaa tili
11. Bethard - Lue arvostelu 100% / 100€ Ei bonuskoodia Avaa tili
12. NetBet - Lue arvostelu 50%/50€ + 10€ ilmainen mobiiliveto WELCOME50 Avaa tili
13. Betsson - Lue arvostelu 100%/100€ Ei bonuskoodia Avaa tili
14. Betway - Lue arvostelu 100%/100€ Ei bonuskoodia Avaa tili


Aasialaiset tasoitusvedot poistavat kohteesta tasapelin mahdollisuuden antamalla tyypillisesti jommalle kummalle joukkueelle vähintään puolen maalin edun. Mikäli tasoitus on muotoa +0, tällöin tasapelin sattuessa panos palautetaan vedonlyöjälle. Samoin käy myös, mikäli joukkueen tasoitus on -1 ja tämä joukkue voittaa yhdellä maalilla.

Tasoitus voi olla myös muotoa +0,25, jolloin puolet panoksesta asetetaan +0 ja puolet +0,5. Tällöin tasapelin sattuessa puolet panoksesta palautetaan ja puolet hävitään ja joukkueen voittaessa vähintään maalilla veto tietenkin voittaa koko kertoimellaan. Yleensä puolen maalin tasoituslinjat asetetaan niin, että molemmilla vetokohteilla on noin 50% mahdollisuus toteutua.

Katso alla oleva taulukko täydellisistä tasoituksista tuloksineen:


Tasoitusveto


Kuinka taulukkoa luetaan


“Tasoitus” otsikon alta löydät joukkueelle määrätyn tasoituksen. Vasemman puolen joukkueen tuloksista vähennetään maaleja ja oikean puolen joukkueen tulokseen lisätään maaleja.

-0,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan 0 ja puolet -0,5-tasoitukselle. +1,25-tasoitus tarkoittaa, että puolet panoksesta asetetaan +1 ja puolet +1,5-tasoitukselle.

“Joukkueen tulos” antaa “vedon tuloksen”. Kokonaisen voiton tai tappion jälkeen maalimäärältään suurempi voitto tai tappio antaa edelleen kokonaisen voiton tai tappion.

Koska tasoituksen tarkoituksena on poistaa tasapelin mahdollisuus, niin esim. +1-tasoituksella maalin tappio palauttaa vedolle asetetun panoksen kokonaan takaisin.

“1/2 voitto” tarkoittaa, että puolet panoksesta voittaa annetun kertoimen verran ja puolet panoksesta palautetaan pelaajalle.

“1/2″ tappio” tarkoittaa, että puolet panoksesta hävitään ja puolet palautetaan takaisin pelaajalle.
Tasoitusveto

Aasialaiset tasoitusvedot käytännössä


Aasialaiset tasoitusvedot löytyvät yleensä kohdelistojen extroista, kuten esimerkiksi Bet365:llä (Kuva 1). Perus 1×2-kertoimien viereissä olevaa linkkiä napsauttamalla avautuu kohteen extrat, joista tasoitusvedot löytyvät (Kuva 2).

Tasoitusveto


Tasoitusveto


Kerroinvertailusivustoilla pystyt vertailemaan yhden ottelun kaikkia tarjottuja tasoituksia ja seulomaan monen vedonlyöntiyhtiön kertoimista parhaimmat. Alla oleva kuva on otettu Betexplorer.comista.

Tasoitusveto


Eurooppalaiset tasoitusvedot


Eurooppalaiset tasoitusvedot poikkeavat aasialaisista siinä, että niissä käytetään kokonaisia maalimääriä. Tämä ei siis poista tasapelin mahdollisuutta kuten aasialainen tasoitusveto.

Eurooppalaista tasoitusvetoa harvemmin näkee muualla kuin Veikkauksella, jossa se on lähestulkoon ainoa pelattava tasoitusveto-muoto.

Eurooppalaiset tasoitusvedot käytännössä


Esimerkiksi Lazio - Roma -pelissä Laziolle on annettu +1 -tasoitus. Tässä tapauksessa Roma aloittaa pelin yhden maalin tappioasemassa. Lyödessäsi Roman puolesta vetoa heidän täytyy voittaa Lazio kahdella maalilla voittaaksesi vedon.

Lazio voittaa ottelun, mikäli ottelu päättyy tasapeliin tai kotivoittoon. Huomaa, että kertoimien tulee heijastaa annettua tasoitusta.


Betsafeltä löydät kattavasti tasoitusvetoja!

Tasoitusveto
Siirry pelaamaan Betsafelle