Pitkäveto

Pitkäveto on Veikkaus Oy:n vuonna 1993 lanseeraama termi 1x2 -tyyppiselle (kotivoitto, tasapeli, vierasvoitto) urheiluveikkaukselle.

Pitkäveto on aina ollut suosittua suomalaisten keskuudessa ja jo ennen Veikkauksen pitkävetoa vetoja tehtiin puhelimen välityksellä esimerkiksi englantilaisille vedonlyöntifirmoille.


Pitkävetovihjeet


Julkaisemme päivittäin ilmaisia pitkävetovihjeitä sivuillamme. Seuraa vihjeitämme pitkävetoon ja muihin pelimuotoihin VB:n sivuilla ja löydät pelattavaa joka päivälle.


Pitkäveto netissä


Pitkävetoa ja urheiluveikkausta voi pelata netissä niin perinteisellä tavalla vedonlyöntitoimiston asettamien kertoimien mukaan kuin vedonlyöntipörssissä muiden pelaajien asettamien kertoimien mukaan.

Uusi innovaatio, liveveto, tarjoaa mahdollisuuden pelata pitkävetoa myös otteluiden aikana. Oli tapa mikä tahansa, yksi asia on varmaa, pitkäveto lisää jännitystä otteluiden seuraamiseen!


Pitkäveto

Pitkäveto on suurelta osin siirtynyt kioskeista nettiin. Kuva: Santeri Viinamäki


Pitkävetoa kannattaa pelata ulkomaisten vedonlyöntitoimistojen kautta, sillä nämä tarjoavat paljon kohteita ja kotimaista vaihtoehtoa paremmat pitkävetokertoimet. Tämän lisäksi suuret ulkomaiset vedonlyöntitoimistot

 • ovat luotettavia
 • tarjoavat rahansiirrot nettipankkisi kautta
 • palvelevat asiakkaita suomenkielellä
 • tarjoavat pitkävetobonuksia

Suurin osa pitkävedon pelaajista häviää pitkässä juoksussa. Suurimmista syistä häviöihin on surkeiden pitkävetokertoimien pelaaminen.

Älä ole kuin muut. Valitse pelipaikkasi parhaita kertoimia tarjoavista ulkomaisista vedonlyöntisivustoista.

Sivusto

Bonus

Koodi

Avaa tili

1. Betsafe - Lue arvostelu 50€ ilmaisveto Ei bonuskoodia Avaa tili
2. Expekt - Lue arvostelu 50€ riskitön veto
ilman kierrätysvaatimuksia
Ei bonuskoodia Avaa tili
3. Veikkaushuone - Lue arvostelu 100%/100€ VEIKKAUSHUONE100 Avaa tili
4. Vikibet - Lue arvostelu 100%/100€ bonus Ei bonuskoodia Avaa tili
5. Guts - Lue arvostelu 100%/100€ SPORT Avaa tili
6. Nordicbet - Lue arvostelu 50€ ilmaisveto Ei bonuskoodia Avaa tili
7. 24hBet - Lue arvostelu 100%/50€ SUOMI100 Avaa tili
8. Unibet - Lue arvostelu 100%/100€
+ 10€ ilmainen mobiiliveto
Ei bonuskoodia Avaa tili
9. LeoVegas - Lue arvostelu 100%/50€ bonus Ei bonuskoodia Avaa tili
10. Bet365 - Lue arvostelu 100%/100€ Pelitilisi kautta Avaa tili
11. Bethard - Lue arvostelu 100% / 100€ Ei bonuskoodia Avaa tili
12. NetBet - Lue arvostelu 50%/50€ + 10€ ilmainen mobiiliveto WELCOME50 Avaa tili
13. Betsson - Lue arvostelu 100%/100€ Ei bonuskoodia Avaa tili
14. Betway - Lue arvostelu 100%/100€ Ei bonuskoodia Avaa tiliSuurimmat pitkävetovoitot


Pitkävedon kautta aikain kaksi suurinta voittoa ovat molemmat menneet Sipooseen. Suurin pitkävetovoitto, 199 858 euroa, voitettiin vuonna 2006 kierroksella 35. Historian toiseksi suurimmalla voitolla kuitattiin 199 784 euron potti. Tämä tapahtui vuonna 2007.

Kaikkien aikojen kolmanneksi suurin pitkävetovoitto voitettiin vuonna 2013. Onnekas voittaja tarvitsi oikean rivin laatimiseen neuvoa tyttöystävältään, joka veikkasi jääkiekon SM-liigan kierrokselle neljä kohdetta kaikki risteiksi. Kaikki tasoitusvedot osuivat tasoituksineen päivineen.

Näin mies kertoo tyttöystävänsä perustelleen näkemystään: “Muihin kohteisiin hän veikkasi yhden maalin voittoa Pelicansille, HPK:lle ja Jokereille, mutta kohteeseen Lukko–Blues kotijoukkueelle kahden maalin kaulaa sillä perusteella, että Rauma on niin mukava kesäkaupunki”

Muut suuret voitot ovat vuodelta 2008, jolloin vantaalainen voittaja kuittasi 143 490 euroa sekä vuodelta 2010 jolloin Kotkassa raksitettu kuponki toi 119 966,40 euroa.


Pitkävetobonukset


Kyllä, luit oikein. Netissä toimivista vedonlyöntitoimistoilta voit saada pitkävetobonuksia. Vedonlyöntibonukset annetaan yleensä kahdella tapaa.

 • Joko talletuksen päälle tulevana ylimääräisenä pelirahana
 • tai ilmaisvetona

Ilmais- eli riskittömällä vedolla panostat haluamaasi kohdetta normaalisti ja voitot saat pitää. Mikäli veikkasit väärin, pelitiliäsi ei veloiteta.

Lähes jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa talletusbonuksia ja muita etuja. Mikäli sivusto ei tarjoa veikkausbonusta, tällöin sen kertoimet ovat huomattavasti muita sivustoja paremmat. Tälläinen vedonlyöntiyhtiö on esimerkiksi Pinnacle Sports, jonka palautusprosentti on jopa 98%.

Veikkaus Oy ei tarjoa minkäänlaisia bonuksia ja tämän lisäksi sen kertoimet ovat markkinoiden huonoimpia.

Pitkäveto

Suomalaisomisteisen Veikkaushuone.comin pitkävetolistaaPitkävetokertoimet


Parhaat pitkävetokertoimet löydät ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta. Voit tarkastaa ulkomaisten yhtiöiden kertoimet kerroinvertailusivustoilta ja verrata niitä Veikkauksen vastaaviin. Tulet huomaamaan kuinka huonoja Veikkauksen pitkävedon kertoimet ovat.

Pitkävedon kertoimet voivat olla joko vaihtuvia tai kiinteitä. Kiinteä pitkävetokerroin ei muutu enää pelattuasi sitä. Muuttuva kerroin heilahtelee panosmäärän mukaan aina kohteen sulkeutumiseen asti.

Ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta löydät kiinteät pitkävetokertoimet, joten tiedät heti mikä on lopullinen voittosummasi.

Lisäksi ulkomaiset yhtiöt tarjoavat kertoimia huomattavasti suurempaan määrään lajeja kuin Veikkaus. Näistä voi esimerkkinä mainita dartsin, nyrkkeilyn, käsipallon, snookerin, biljardin jne.


Palautusprosentti


Pitkävetokertoimen suuruus riippuu viime kädestä vedonlyöntiyhtiön tarjoamasta palautusprosentista. Netissä palautusprosentit vaihtelevat 90-98% välillä. Veikkauksen pitkävedon palautusprosentti on 88%.

Näin ollen netissä pelaamalla, saat aina enemmän vastinetta rahallesi paremman palautusprosentin, kertoimien ja bonusten muodossa.


Pitkäveto-ohjeet


Alta löytyviin pitkäveto-ohjeisiin on sisällytetty Veikkauksen sekä ulkomaisten vedonlyöntisivustojen kohdelistalla useimmiten käytetyt kohteet.

1X2


Veikkaat ottelun varsinaisen peliajan lopputulosta – kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto.

12


Veikkaat koko ottelun lopputulosta - koti- tai vierasvoitto

Tasoitusvedot


Veikkaus käyttää 1x2-tasoituskohteiden peleissä +1-tasoitusta. Tämä tarkoittaa, että joukkue jolle +1 on annettu aloittaa pelin yhden maalin johdossa. Tälläistä tasoitusvetoa nähdään harvoin muilla yhtiöillä.

+0,5- ja +1,5-tasoituksia kutsutaan aasialaisiksi tasoitusvedoiksi . Tämä tasoitusmuoto poistaa tasapelin mahdollisuuden pelistä.

Yli tai alle


Veikkaat ottelun kokonaismaalimäärää esim. yli tai alle 2,5 maalia varsinaisella peliajalla. Ulkomaisilla sivustoilla yli/alle 3 maalin kohteessa kolmen maalin lopputulos palauttaa panoksesi takaisin.

Koti- tai vierasjoukkue yli tai alle


Veikkaat koti- tai vierasjoukkueen maalimäärää varsinaisella peliajalla.

Ensimmäisen maalin tekijä


Veikkaat kumpi joukkue tekee ottelun ensimmäisen maalin. Ulkomaisilla sivustoilla voit veikata myös samaa pelaajista.

Kaksi vaihtoehtoa


Veikkaat päättyykö ottelun varsinainen peliaika kotivoittoon tai tasapeliin (1X), koti- tai vierasvoittoon (12) tai tasapeliin tai vierasvoittoon (X2).

Voittajaveto


Veikkaat kumpi tai kuka urheilijoista sijoittuu muita paremmin.

Puoliaika- ja erävedot


Voit veikata lähes jokaista peliä myös puoliaikakohteena. Yllä olevat pitkäveto-ohjeet pätevät tällöin eri puoliajoille ja eriin.


Pitkävetosäännöt


Pitkävetosäännöt koskevat yleensä peliyhtiön voitonjakoa, voitonmaksua, kohteita, kertoimia, panostusta ja yleisiä pelaamisen sääntöjä. Tärkeimmät kohdat näistä ovat voitonjakoa, -maksua sekä panosten palauttamista koskevat säännöt.

Pitkävetosäännöt vaihtelevat peliyhtiöittäin ja niihin pääset tarkemmin tutustumaan kyseisen yhtiön omilta sivuilta.

Esimerkkejä sääntöeroista:

 • Veikkauksen pitkävedossa korkein sallittu pelimäärä yhdellä kupongilla on 10. Ulkomaisilla yhtiöillä on suuremmat rajoitukset tai ei rajoituksia lainkaan
 • Veikkauksen maksimikerroin on 3000. Ulkomaisilla yhtiöillä ei rajoituksia
 • Veikkauksen panos per kuponki 1-100€. Ulkomaisilla yhtiöillä senteistä useisiin satoihin


Pitkävetokohteet


Pitkävetokohteet ovat yleensä palloilulajeja, joissa tasapelin mahdollisuus ei ole liian pieni.

Kaikkein parhaimmat pitkävedon kohteet löytyvätkin tästä syystä jalkapallosta, jääkiekosta ja pesäpallosta. Silloin tällöin mukana on myös pienempiä lajeja kuten salibandy.

Lajeissa, joissa tasapelin mahdollisuus on pieni (kuten koripallossa) tai kaksinpeleissä, kuten tenniksessä, pelataan yleensä moneylinejä tai aasialaisia tasoitusvetoja.

Kohteet kannattaa yleensä aina pelata yksittäisinä eli singleinä varianssin ja analysointivirheiden minimoimiseksi. Mikäli nämä asiat ei kuitenkaan huoleta, voi pitkävetoa pelata myös usealla kohteella, jolloin yhteiskerroin ja voitot kasvavat rajustikin.


Pitkäveto lopuksi


Pitkäveto netissä on tehty erittäin helpoksi. Jos olet löytänyt itsesi tälle sivulle omin päin, osaat myös pelata urheiluveikkausta netissä. Sinun ei tarvitse muuta kuin
 1. Avata tili vedonlyöntisivustolle
 2. Tehdä talletus esimerkiksi nettipankkisi kautta
 3. Etsiä haluamasi kohde kohdelistalta
 4. Asettaa panos ja hyväksyä veto

Mobiili


Pitkävedon pelaaminen mobiilina on kasvattamassa suosiotaan. Tätä kehitystä silmällä pitäen vedonlyöntiyhtiöt ovat kehittäneet sivustojaan mobiiliystävälliseen suuntaan.

Mobiilissa pelattuna kohteiden pelipainikkeet ja kertoimet ovat suurempia ja selkeämmin näkyvillä. Navigointi on tehty helpommaksi ja kohteiden määrää on saatettu rajoittaa pöytäkoneversioon nähden.

Uusi innovaatio liveveto on kehitetty myös mobiilipelaamista varten. Kokeile yhdistää pitkävedon mobiili- ja livepelaaminen otteluiden seurantaan, niin saat kutkuttavaa jännitystä ottelu-iltoihin.

Katso myös:

Vedonlyönti
Tulosveto
Moniveto
Liveveto
Tasoitusveto
Vedonlyöntipörssi
Moneyline
Pitkäveto