ATP-ennakko: Miami Open

tiistai 22.03.2016 21:00


ATP-ennakko: Miami Open
ATP-kiertueella pelataan toinen Masters-turnaus putkeen. Indian Wellsissä ennakoimme oikein finaaliparin ja nostimme turnausvetojen palautusprosentin taivaisiin. Totuttuun tapaan kaavio on jaettu kahteen osaan.

Djokovic, Thiem, Gasquet, Zverev, Federer, Goffin, Cilic


ATP-ennakko: Miami Open

Novak Djokovic on jäänyt viimeksi 2014 Pariisissa Mastersin finaalin ulkopuolelle ja hän on tällä kaudella 22-1. Djokovic olisi varmasti ilman Dubain silmätulehdusta voittamaton tällä kaudella. Hän pelasi yhden kauden parhaista otteluista Indian Wellsin finaalissa, kun hän pyyhki Raonicilla lattiaa. Kuten aiemminkin, ylemmässä osassa on turha odottaa suurta yllätystä. Djokovic menee finaaliin. Dominic Thiem pääsee kuitenkin tässä turnauksessa kohtaamaan Djokovicin ja ottelu on todella mielenkiintoinen. Thiem on nousemassa maailman top 5 ja on tällä kaudella hyvää vauhtia menossa Lontoon lopputurnaukseen.

Puolivälieriin Djoko saa vastaansa mahdollisesti Zverevin. Zverev on tässä haettu yllätyksenä, sillä hän on välillä väläytellyt loistavia otteita. Zverev kohtaa Johnsonin ja Berdychin, jotka hän voi voittaa pelaamalla parasta peliään. Jos Zverev onnistuu Berdychin kaatamaan, hän pystyy voittamaan jopa Gasquetin. Vaikka Zverev etenisi aina puolivälieriin asti, tulee hän putoamaan Djokovicia vastaan.

Djokovicin välierävastustajaksi on tunkua. Siitä voidaan olla varmoja, että tämä välieräpaika on kolmen kauppaa David Goffinin, Roger Federerin ja Marin Cilicin välillä. Goffin eteni aina välieriin asti Indian Wellsissä ja otti Raonicilta jopa setin. Goffin kohtaa Haasen ja Troickin ennen Federeriä. On outoa, että Federer pystyy tekemään paluun alle 2kk polvivamman jälkeen ja hän tuskin ton täydessä iskussa. Goffin omaa täyden potentiaalin kaatamaan Federerin, jota ei ole Miamin finaalissa nähty kymmeneen vuoteen.

Goffin saa lähes varmasti Marin Cilicin vastaansa puolivälierissä. Gilles Simon voisi omalla tasollaan voittaa Cilcin kolmannella kierroksella, mutta Simon on ollut täysin karmea tällä kaudella. Neljännellä kierroksella Cilic kohtaa Ferrerin, joka pitäisi kaatua selkeästi. Cilicin otteet ovat kuitenkin olleet sen verran ailahtelevia, ettei olisi yllätys vaikka Goffin etenisi välieriin Djokovicia vastaan. Sen verran kovassa kunnossa belgialainen oli Indian Wellsissä.

Nadal, Raonic, Kyrgios, Wawrinka, Tsonga, Murray, Nishikori


ATP-ennakko: Miami Open

Alempi kaavion osa on äärimmäisen mielenkiintoinen. Kyrgios lähti lauluun heti Indian Wellsin alussa kiukuttelunsa takia. Kyrgios on tunnetusti kaksijakoinen pelaaja. Jos hän keskittyy pelaamiseen ja pelaa parasta peliään, hän on maailman top 3-pelaaja. Jos Kyrgios turhautuu, hän ei mahdu edes top 100. Hän on nuorista pelaajista ehkä monipuolisin ja on osoittanut pystyvänsä kaatamaan maailman parhaita pelaajia. Jos Kyrgios on terve fyysisesti ja henkisesti, hän voi jopa mennä finaaliin Djokovicia vastaan.

Kyrgios kohtaa ensimmäisessä ottelussa toisella keirroksella Baghdatisin ja kolmannella kierroksella Isnerin. Toki oletuksena, ettei Kyrgios kiukuttele itseään turnauksesta ulos. Neljännellä kierroksella saadaan uusinta Wawrinkaa vastaan. Edellisessä kohtaamisessa Kyrgios luovutti ensimmäisen setin jälkeen vammansa takia. Kyrgios osoitti puolikuntoisenakin, että pystyy Wawrinkan haastamaan ja tällä kertaa nuori australialainen voi tästä voiton kairata.

Vastaansa puolivälieriin Kyrgios saa Rafael Nadalin. Vaikka tässä osiossa on Milos Raonic, ei usko riitä Raoniciin. Raonicin totaalinen romahdus Indian Wellsin finaalissa johtui osittain oudosta loukkaantumisesta. Raonic ei itsekkään tiennyt, että mikä häntä vaivaa ja liittyykö tämä Australian Openin vammaan. On jopa mahdollista, että Raonic vetäytyy koko turnauksesta. Tästä syystä kaaviossa on Jack Sock nostettu Nadalin vastustajaksi neljännelle kierrokselle. Nadal pelasi hyvän turnauksen Indian Wellsissä ja on lähes satavarma pelaaja puolivälierissä juuri Raonicin vamman takia. Jos puolivälieräpari on Nadal-Kyrgios, on australialainen selkeä jatkaja välieriin.

Kyrgiosin kannalta pahin painajainen olisi, jos vastustajaksi nousisi Andy Murray. Murray putosi yllättäen jo aikaisessa vaiheessa Indian Wellsiä ja skotti tulee varmasti tästä sisuuntuneena Miamiin. Murray saa vastaansa Coricin, joka on jo kerran voittanut Murrayn. Kolmannella kierroksella Dimitrov haastaa skotin ja neljännellä kierroksella vastassa on Gael Monfils. Murraylla on kärkipelaajista selkeästi haastavin kaavio, mutta todennäköisesti selvittää tiensä puolivälieriin.

Vastassa on joko Nishikori tai Tsonga. Miami on Nishikorille ollut hyvä turnaus lähes aina. Rosolista ja Youngista hänelle tuskin on haastajaa, mutta Bautista-Tsonga ottelun voittaja voi pistää Nishikorin lauluun. Tsonga pelasi loistavan turnauksen Indian Wellsissä ja pelasi äärimmäisen tiukan ottelun Novak Djokovicia vastaan. Hän hävisi ottelun 2-0, mutta molemmat setit painuivat tiebreakiin asti. Tästä syystä Tsonga on todennäköinen vastustaja Murraylle puolivälieriin. Tsonga on voittanut Murrayn vain kolmesti urallaan, kun skotti on poistunut 12 kertaa voittajana. Viimeiseen kahteen vuoteen Murray johtaa tilastoa 4-1. Tsonga on kuitenkin vihdoinkin omassa kunnossaan ja hän voi Murrayn kaataa. Näin ollen välierä olisi Kyrgios-Tsonga. Jos ja iso jos Kyrgios on tässä vaiheessa vielä kunnossa, hän kaataa Tsongan. Näin ollen Kyrgios kohtaisi ensimmäistä kertaa urallaan Novak Djokovicin. Finaalista tulisi vähintäänkin mielenkiintoinen. Koska Kyrgiosin ja Tsongan finaalikertoimet ovat jättimäiset, pelataan tällä kertaa molempia.

To win 2nd Quarter - David Goffin @ 12.00 Bet365
To win 3nd Quarter - Nick Kyrgios @ 8.00 Bet365
To win 4nd Quarter - Jo-Wilfried Tsonga @ 9.00 Bet365
To Reach the Final - Jo-Wilfried Tsonga @ 29.00 Bet365
To Win Outright - Nick Kyrgios (Each-Way) @ 51.00 Bet365


Tilaa vihjeet ILMAISEKSI Telegram-sovellukseen